Over Ons

Poels Horeca is sinds de opening van IKC De Vaart gevestigd in het hart van het eigentijdse, moderne brede schoolpand aan de Beverlanderhof. Het is een echt familiebedrijf. Erik Poelwijk is de beheerder/horeca-exploitant en wordt daarin bijgestaan door zijn vrouw Esther en dochter Mandy.

In 2021 hield het horecabedrijf waar Erik dertig jaar werkte op te bestaan. “Toen ik hoorde dat ze bij het IKC een beheerder en horeca-exploitant zochten, zag ik mijn kans schoon. Op 1 juni 2021 schreef ik mij in bij de Kamer van Koophandel waarna we, vanaf schooldag 1 na de zomervakantie, gingen draaien. Zeker het begin was niet makkelijk. Corona dwong ons regelmatig volledig of deels te sluiten, maar als ik nu terugkijk op het eerste jaar kan ik stellen dat ik het geweldig naar mijn zin heb.”

Poels Horeca is catering, lunchroom en bar in een. “Overdag kan iedereen terecht voor een kop koffie met appelgebak, voor een lunch of een snack. We verzorgen verjaardagspartijtjes, (kinder)feestjes, bijeenkomsten en regelen catering voor allerhande bedrijven en organisaties. Dat gaat van broodjesservice tot lopend buffetten. En we bieden picknick- en lunchboxen aan. Leden van verenigingen die gebruik maken van de sporthal doen na hun sportieve inspanning regelmatig een kopje koffie of thee en blijven ‘s avonds hangen voor een drankje. Het draait in het gezellige restaurant de hele dag door, er is doordeweeks en regelmatig ook in het weekend van alles te beleven.”

24 van Ter Aar

Erik is daarnaast kartrekker van het nieuwe jaarlijkse evenement De 24 van Ter Aar dat in 2022 haar eerste editie beleefde. “Het was zo enorm leuk. Volgend jaar gaan we in het laatste weekend van juni (29 en 30) op herhaling. Prachtig die samenwerking tussen al die Ter Aarse sport-, muziek- en culturele verenigingen, de braderie én bedrijven. Met veel verenigingen werken we al samen doordat ze gebruik maken van de sporthal. Het enthousiasme van al die clubs en verenigingen uit Ter Aar zelf werkt aanstekelijk.

Wie ideeën heeft over of voor De 24 van Ter Aar, nodig ik uit om een keer een bakkie te komen doen. Samen staan we veel sterker. We staan open voor al jouw ideeën en plannen. Mail of bel mij gerust om een afspraak te maken.